Milstolpar


13 Maj 2012 föddes vår underbara lilla Lova

söndag 6 maj 2012

Möhippa och söndagsfrukost

I går var jag på möhippa för Sandra som ska gifta sig om ett par veckor. Eftersom vårt beräknade förlossningsdatum är veckan innan bröllopet så har vi tyvärr inte vågat tacka ja till festen. Inget av alternativen
1)"gå på bröllop med risk för att vattnet går under brudens pappas tal" eller
2) "gå på bröllop med en 2-dagars bebis och ett nätt litet korsstygnsbroderi på ett visst ställe som gör att man inte kan sitta ner under middagen", kändes som något bra alternativ.
Vi har dock tänkt att så länge vi inte är på förlossningen just denna dag så ska vi i alla fall försöka vara med och titta på vigseln i kyrkan för bröllop vill man ju helst inte missa.

I går hade möhippegänget svart-rosa tema.
redo för möhippa!





















Den blivande bruden blev överraskad på gymmet där några av oss jobbar, och fick sedan en finfin utstyrsel inför dagen. Det blev en heldag med massa skoj, som sedan avslutades med god middag.







Idag har Fredrik och jag njutit av vår favorit-helg-lyxfrukost bestående av nybakade fusksurdegsbaguetter med ost, skinka, avokado och tomater. Receptet kommer från Helena baraenkakatill och är superlätt att göra.






Recept

Degen görs kvällen innan:

3 nypor jäst
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli
6-7 dl vetemjöl

Lägg på jäsning med plast över bunken, över natten.
På morgonen när man vaknat går mannen upp och sätter ugnen på 275 grader och så hinner man ligga kvar i sängen ett tag till eftersom det tar en stund för den att bli megavarm.
Vik degen över mjölad bänk och baka ut den till tre baguetter. Vrid till dem lite och vänd sidorna på den mjölade bänken. Spruta lite vatten i ugnen innan du sätter in plåten så får bröden krispigare yta.

Grädda ca 13 minuter.

Klart!

Trevlig söndag!

1 kommentar:

  1. Vilken lyx-frukost ni haft med nybakat bröd. Vet ju hur gott de där bröden smakar.
    Vad fin du var i svart-rosa med din kanonkula.

    SvaraRadera