Milstolpar


13 Maj 2012 föddes vår underbara lilla Lova

lördag 16 juni 2012

Kolik?

Vår fina älskade lilla skatt

Som mamma älskar man sitt barn direkt men kärleken växer och nu är mitt mammahjärta alldeles varmt och fullt.
Lova har haft magknip ett tag men senaste veckan har det blivit mycket värre. Jag var ensam hemma med henne tre dygn då Fredrik var iväg på jobb och de nätterna var otroligt jobbiga. Hon var nästan otröstlig och ville äta hela tiden men jag förstod inte att det troligtvis var så att hon förväxlade magknip med hunger så jag fortsatte amma eftersom BB sagt att jag skulle låta henne själv styra mattiderna. Men ju mer hon åt, ju mer ont fick hon och ju mer ville hon äta.
Vi har börjat misstänka att hon har kolik eftersom detta tydligen är symtom för det, ihop med att det onda kommer vid samma tid varje kväll. Självklart är det jobbigt att inte få sova men det värsta är att se henne ha ont och inte kunna göra något åt det mer än att finnas nära, hålla om, pussa och krama.

Nu har vi försökt styra hennes mattider så hon bara få äta var 3:e till var 4:e timme och magen verkar faktiskt redan bättre. I dag har hon dessutom efter flera veckors försök, tagit nappen för första gången och det har gjort underverk för gråten! Vi fortsätter med miniform-droppar och magmassage och hoppas att förbättringen håller i sig. Som tur är har hon världens finaste pappa som är jättebra på att lugna och vagga. I helgen har jag pumpat ur mjölk så pappa även har matat på natten, vilket har funkat kanon.

Om någon har tips och råd kring kolik så tar jag tacksamt emot dessa!

Nappen var visst inte så dum ändå :)

6 kommentarer:

 1. Stackars lilla Lova!
  Skönt hon tar nappen nu.
  Hoppas magen ordnar till sig.

  SvaraRadera
 2. Stackars lilla vännen! Ska höra med mamma om hon har några tips, för själv var jag tydligen ett kolikbarn av rang.

  SvaraRadera
 3. Det kanske är något du äter som hon reagerar på? Kram

  SvaraRadera
 4. Ja det kan ju vara mammas mat... Jag fick tipset att pröva äta mjölkfritt (men det blev ingen skillnad i Almas fall). Fick också tips om akupunktur om det blev riktigt illa (på vissa orter finns det tydligen barnmorskor o liknande som är specialutbildade i detta). Hoppas det blir bättre snart!!

  SvaraRadera
 5. Nämen fy. Theo hade med lite besvär men aldrig så att det kändes som kolik. Jag gav honom både miniform droppar och sempers magdroppar. Sempers innehåller en form av bakterie som är bra för magen. Test dem ihop så kanske det blir ännu bättre ?
  Ta hand om er!
  kram Sandra

  SvaraRadera
 6. I Gävle finns en privat barnmorska som ger akupunktur mot kolik. Det fungerar tydligen riktigt bra.

  SvaraRadera