Milstolpar


13 Maj 2012 föddes vår underbara lilla Lova

torsdag 16 augusti 2012

Ett hus blir till

Nu har vi spikat leverantörerna för vårt hus och väntar bara på köpeavtal!

Vi har tittat på massor av ritningar och har fått inspiration till planritningen från olika håll. Därefter har Fredrik gjort egna ritningar exakt så som vi vill ha det.
Han fastnade för Nässjöhus som leverantör av stommarna (jag har inte alls koll på det där med hur väggar är uppbyggda och vad som är bättre eller sämre så jag lät honom som har mer koll välja helt och hållet). Nässjöhus ville dock inte färdigställa huset eftersom dem har all sin personal kring Nässjö, så därmed behövde vi ha tag på en till leverantör som är villig att ta på sig arbetet med att bygga ihop hela pusslet på insidan. Efter att ha jämfört olika snickare fastnade vi för Eksjöhus.

Och nu är det alltså dags. Planen lutar åt att plattan kommer att påbörjas v.37 och att stommarna sedan levereras vecka 43, alltså om bara 10 veckor! Eksjöhus beräknar att dem sedan behöver 20 veckor för att färdigställa det hela. Detta skulle innebär inflytt i mars :)

Det känns lite nervöst att göra en så här stor affär men samtidigt spännande och såklart superkul! Det ska bli ett 1,5-planshus med ljus panel på utsidan, ett rymligt kök, stor walk-in-closet från vårt sovrum, öppet ljust vardagsrum...

Jag återkommer med uppdateringar!

1 kommentar:

  1. Det ska bli så spännande att få ta del av detta!! =P Hoppas ni mår bra annars <3

    SvaraRadera