I dag somnade Lova om efter vår morgonmys-stund så jag fick lite egentid vid frukosten.
Jag älskar frukost och till gröten idag blev det en skiva av mitt nya bröd som jag bakade igår.
Det är bla banan, kanel, dinkelmjöl, frön och kesella i.
Otroligt gott!
Jag gillar dessa bröd som jäser på bikarbonat för man slipper jäsmomenten så det går så otroligt fort och lätt.
Banan- och kanelbröd:
Blanda först det torra:
4 dl dinkelmjöl med fullkorn
1 dl linfrön
0,5 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 ts salt
Blanda bredvid ihop:
2 mosade mogna bananer
2,5 dl lättkesella
0,5 dl naturell yogurt
0,5 dl honung
Rör ihop allt till en smet och häll upp i 1,5 liters brödform.
Ställ direkt i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 50-60 minuter.
Tack Lina för receptet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar